Kathedraalschool weer van start

Als pelgrims van hoop Gods liefde leren leven

Onder deze titel gaat een nieuwe seizoen van de Kathedraalschool van start. ‘Gods liefde leren leven’ is al enige jaren het vertrouwde motto van onze Kathedraalschool. Dit seizoen wordt het gecombineerd met het motto dat Paus Franciscus heeft gekozen voor het Heilig Jaar 2025: ‘pelgrims van hoop’. Het programma voor 2024 – 2025 bevat enkele vertrouwde activiteiten, maar ook nieuwe. Nieuw deze keer zijn enkele bijeenkomsten die overdag plaatsvinden. Zo hopen wij tegemoet te komen aan ieders wensen.

We laten ons bijzonder leiden door het Heilig Jaar 2025 dat op Kerstavond in Rome wordt geopend. Zo zullen de acht Sint-Jansavonden gehouden worden rond de pelgrimages in de grote Wereldgodsdiensten en over wat minder bekende bedevaartsplaatsen. In de aanloop naar het Heilig Jaar, ook wel Jubeljaar genoemd, nodigt de Paus ons uit stil te staan bij het gebed. Gebed als de geestelijke motor van ons leven, als de ademhaling van onze ziel. Het thema gebed zal in een tweetal cursussen worden belicht. Uiteraard ontbreekt de geloofscursus niet en lezen we verder in de ‘Jezusboeken’ van Paus Benedictus XVI.

Vanuit de Middeleeuwen waren kathedralen niet alleen plaatsen waar het geloof werd gevierd, het werd er ook onderwezen. De Kathedraalschool wil in die kerkelijke traditie staan. Wij nodigen u uit om als pelgrims van hoop Gods liefde te leren leven. Wij hopen u bij één of meerdere activiteiten te mogen ontmoeten. Het is goed en zinvol om samen ons geloof te delen en er over te spreken. De Kathedraalschool biedt daarvoor alle ruimte. Van harte welkom!

Programma

Klik voor het uitgebreide programma op de speciale brochure die voor Kathedraalschool is samengesteld: