Kaarten Bossche Beeldenstorm

’s-Hertogenbosch, 3 september 2024 – Deze herfstvakantie geeft de Sint-Jan met ‘De Bossche Beeldenstorm’ een lichtspektakel cadeau aan alle Bosschenaren. Vanaf dinsdag 3 september zijn de tickets te reserveren voor deze unieke belevenis. 

Cadeau van de Sint-Jan aan alle Bosschenaren

De Sint-Jan vormt al 800 jaar het kloppend hart van Den Bosch. De kathedraal trakteert daarom de inwoners van Den Bosch deze herfstvakantie op een uitzonderlijk lichtspektakel waarin de band tussen de inwoners van de stad en de kathedraal wordt belicht.  

Je gelooft je ogen niet…

Voor ‘De Bossche Beeldenstorm’ wordt videomapping gebruikt. Een technisch hoogstandje, waarmee de kijker omarmd wordt met beeld en geluid. Af en toe zul je denken dat je dwars door de muren van de Sint-Jan naar binnen kijkt, ook al sta je buiten!  

Creatieve brein is Dirk van Poppel

Werk van lichtkunstenaar Dirk van Poppel was eerder te zien tijdens ‘GLOW’ in Eindhoven. Hij heeft ook ‘De Bossche Beeldenstorm’ vormgegeven. Verwondering, verbinding en verbeelding staan wat hem betreft voorop bij het ontwerpen van ‘De Bossche Beeldenstorm’.  

Dirk legt uit: “De Sint-Jan is een bekend, maar ook een persoonlijk stadssymbool. Honderden jaren hebben mensen lief en leed met en in de kathedraal gedeeld. Dat heeft de Sint-Jan voorbij zien komen. Wat belangrijk is of was voor de Bosschenaren, is dat ook voor de kathedraal. Zo zijn ook de onderwerpen gekozen die aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan de pest, oorlogen, maar ook Oeteldonk en carnaval. Met stadschroniqueur Eric Alink is het verhaal samengesteld, waarin uiteraard veel Bossche sleutelfiguren een rol spelen. “ 

Toegangskaarten zijn gratis

Vanaf 3 september zijn kaarten voor De Bossche Beeldenstorm gratis te reserveren via bosschebeeldenstorm.nl. Om de bezoekers in goede banen te leiden en een intieme en unieke belevenis te garanderen, wordt er gewerkt met een maximaal aantal bezoekers per voorstelling.

Te zien in de tuin van de Sint-Jan

Van 18 tot en met 27 oktober is ‘De Bossche Beeldenstorm’ iedere avond te zien vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur en in de weekenden tot 24.00 uur. Een voorstelling duurt twintig minuten. Ga naar bosschebeeldenstorm.nl, selecteer een dag en reserveer kaartjes voor het tijdsslot waarop je het lichtspektakel wil bezoeken.  

Verheug je op dit lichtspektakel. Reserveer je tickets vandaag nog!